U bent hier: 

Lean: van hype naar verbetercultuur - Bouwstenen voor een lean transformatie in de publieke sector

Deel deze pagina
 

Bron: Vakmedianet

Auteur(s): Daniël Niezink, Manon Diepenmaat, Paul van Tiel, Erik Ruijters

Uitgeefdatum: April 2017

Bezoek een congres over managementtechnieken en termen als lean, agile en scrum vliegen je om de oren. Het lijken wondermiddelen waarmee elk probleem opgelost kan worden. Hebben we te maken met hypes of kunnen deze managementfilosofieën werkelijk helpen bij het bereiken van een blijvend succesvolle bedrijfsvoering?

In Lean: van hype naar verbetercultuur onderzoeken de auteurs wat ervoor nodig is om Lean succesvol toe te passen. Daarbij bespreken ze de verschillen tussen commerciële en non-profitbedrijven en kijken ze in het bijzonder naar welke voordelen Lean heeft voor organisaties in de publieke sector. Waar je op moet letten als je Lean wilt invoeren maken ze duidelijk aan de hand van uitgebreide praktijkvoorbeelden. 

Dit boek reikt organisaties een schat aan tips en adviezen aan die zij direct kunnen toepassen om hun werkprocessen flexibeler, efficiënter en klantvriendelijker te maken. Daarbij biedt het nieuwe instrumenten als de Lean transformatiescan. Hiermee kan een organisatie haarfijn bepalen welke aspecten binnen het transformatieproces extra aandacht nodig hebben. Niets hoeft een succesvolle invoering van Lean werken meer in de weg te staan.

Met cases uit de praktijk van:
  • Waterschap Rivierenland 
  • Provincie Utrecht
  • Gemeente Amersfoort
  • Van Boeijen
  • Cordaan
  • UWV
 

Contactpersoon

M.J. Diepenmaat MSc. M.J. Diepenmaat MSc. (Manon)

Senior Consultant
+31 (0)6 - 101 931 07
diepenmaat@rontmc.nl
LinkedIn
Mr. P.L.J. van Tiel Mr. P.L.J. van Tiel (Paul)

Senior Consultant / Black Belt
+31 (0)6 - 515 918 97
tiel@rontmc.nl
LinkedIn