U bent hier: 
 

Ik voel me als een vis in het water als ik mag samenwerken met mensen ‘op de werkvloer’

Wie ben je?
Ton van Son en al jaren trainer, programmaleider en verbinder.

Wat doe je bij RONT?
Ik ben in deze bonte club de trainer, diegene die binnen teams verbindingen legt en die een stuk leefwereld probeert in te brengen in de systeemwereld waar mensen zich vaak niet echte gelukkig voelen. Waar je mij voor moet vragen? Ik voel me als een vis in het water als ik mag samenwerken met mensen ‘op de werkvloer’. Dit kunnen de leidinggevenden zijn, maar ook medewerkers die, zo is mijn ervaring, met een enorme drive zichzelf willen ontwikkelen. Mijn persoonlijke drive is om die mensen een kans te bieden voor wie ‘leren’ vaak niet zo’n vanzelfsprekendheid is. Het is altijd weer boeiend om samen met hen hun talenten te ontdekken.. Mijn speelveld zijn organisaties en/ of teams binnen de sector van Sociale Werkvoorzieningen en  andere organisaties binnen het Sociale Domein. Organisaties die zich inspannen om mensen in hun kracht te zetten. 

Waar ik verder heel blij van wordt is om vastzittende teams weer vlot te trekken. Het in co-creatie met de klant ontwerpen en uitvoeren van programma’s, ervaar ik als een inspirerend creatief proces. Hoe ik dat doe? Door aan te sluiten bij leef- en werkwereld van deze mensen, heel veel te waarderen(!), blokkades te benoemen en bespreekbaar maken en  ingewikkelde taal helder te vertalen. 

Wat heb je gedaan of geschreven?
Ik heb de afgelopen jaren talloze mensen en teams  mogen begeleiden in hun zoektocht naar hun eigen kracht. Mijn expertise: creatieve programma’s voor en coaching van leidinggevenden in de Sociale Werkvoorziening.
 
Belangrijke projecten en publicaties
Doorlopende leergangen: van medewerkers t/m werk- en bedrijfsleiding.
 
‘Ton is een trainer die zich op een natuurlijke wijze binnen de cursusgroep beweegt waardoor hij snel het vertrouwen van de deelnemers weet te winnen. Hij heeft de kwaliteiten van de deelnemers snel in kaart en prikkelt ze om deze te gebruiken.’ (Wim Meulen, leidinggevende PSW-De Risse Weert)

Ton, een mooie combinatie van creativiteit en een natuurlijke wijze van begeleiden. (Gerry Diepens, leidinggevende WVK Groep Bladel)
‘Ik zie je als een enthousiaste en gedreven docent die blijft boeien tot de laatste minuut. Inhoudelijk goed en oprechte interesse in iedere deelnemer.   (Kees Heijmans, werkleider Weener XL) 
Ontzorgen als basis voor werken naar vermogen

Ontzorgen als basis voor werken naar vermogen

Bron: SW Journaal
Auteur(s): Annelies den Uijl
Uitgeefdatum: Juli 2012
Lees meer
SW-bedrijf in transitie

SW-bedrijf in transitie

Bron: SW-journaal
Auteur(s): Mark Bouma, Annelies den Uijl en Joost Vos
Uitgeefdatum: Maart 2012
Lees meer