U bent hier: 

Training Appreciative Inquiry

Deel deze pagina
 
Veranderingen vanuit positieve veranderkracht
De training Appreciative Inquiry biedt iedereen die verandering begeleidt, aanstuurt of vormgeeft een ander denkkader en vaardigheden, gericht op het teweegbrengen van veranderingen vanuit positieve veranderkracht.
 
'The real act of discovery consists not in finding new lands, but seeing with new eyes.' 
Marcel Proust
 
Vragen bij verandering
  • Hoe kan ik mijn medewerkers/collega's motiveren tot het nemen van eigen verantwoordelijkheid? 
  • Kan ik mijn doel bereiken zonder me voornamelijk te richten op problemen, zwakten en tekorten in de organisatie en bij medewerkers? 
  • Hoe is het mogelijk positieve energie bij mezelf en bij anderen te creëren? 
  • Op welke manier kan ik mensen mobiliseren in de richting van de gewenste verandering? 
  • Hoe kan ik co-creatieve processen opzetten in een samenwerkingsverband? 
 
Ander denkkader
De training Appreciative Inquiry (AI) geeft u een ander denkkader en vaardigheden om met deze vragen om te gaan. Iedereen die verandering begeleidt, aanstuurt of vormgeeft kan aan deze training deelnemen.

Inhoud training
Tijdens de training doorloopt u zelf de AI-methode. Op deze manier ervaart u wat de methode inhoudt en hoe u deze zelf kan toepassen bij het begeleiden van veranderingen. Een belangrijk onderdeel van AI is het stellen van generatieve AI-vragen. Dit zijn vragen die zijn gericht op het doorbreken van een patroon en op het creëren van nieuwe mogelijkheden en perspectieven. In de training leert u welke componenten AI-vragen bevatten en oefent u om deze te formuleren. Het stellen van een vraag is namelijk al een stap op weg naar de gewenste verandering, doordat deze vragen de betrokkenen laat nadenken over de gewenste verandering en over de vraag wat zij daaraan zelf kunnen bijdragen. Ook onderzoekt en ondervindt u hoe een positieve benadering en denken in mogelijkheden van betekenis kan zijn bij veranderingen. Uiteraard komt hierbij ook het monitoren en borgen van veranderingen aan bod. We doen dit alles vanuit de AI-filosofie: ‘Alles wat aandacht krijgt groeit’.

Werkwijze
Om inzicht in uw leerwensen te krijgen vindt er voorafgaand aan de training een telefonisch intakegesprek plaats. Tussentijds kunt u ook een beroep doen op de trainer voor coaching en als sparringspartner voor uw project. Verder ontvangt u een uitgebreide cursusmap over Appreciative Inquiry. De training Appreciative Inquiry wordt gegeven in samenwerking met Annet van de Wetering van Metanoia.

Incompany
RONT Management Consultants verzorgt desgewenst deze training ook incompany op maat afgestemd op uw specifieke wensen en behoeften.

*De kosten van het vergaderarrangement worden geraamd op €360,- excl. btw. Prijswijzigingen voorbehouden.